Onze werkwijze

Onderzoek naar de oorzaak

Tijdens het consult luistert de podoloog eerst zorgvuldig naar u, om erachter te komen wat uw klacht is. Daarna onderzoekt hij of de oorzaak van de klacht in de voet kan liggen. Hij kijkt dan naar de voet, maar onderzoekt ook hoe u staat en beweegt. Soms is het moeilijk om de oorzaak van de klacht te vinden. Hij heeft daarom zo nodig de beschikking over moderne technieken, zoals echografie.

Soms zijn er beperkingen. Iemand kan het been bijvoorbeeld niet goed draaien en gebruikt daardoor het linkerbeen meer dan het rechterbeen. Mogelijk is de stand van het been of de voet dan niet goed. Dat is de oorzaak. Iemand gaat dan dat zelf compenseren, je gaat ernaar lopen. Het lichaam raakt dan uit balans, waardoor op andere plaatsen in het lichaam ook pijn kan ontstaan.

Op basis van het onderzoek bepaalt de (register) podoloog hoe hij de klacht het best kan aanpakken. Er zijn vele behandelingen mogelijk.

Bekijk onze behandelingen

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.