Behandelingen van Podozorg Yerseke

Verschillende mogelijkheden om uw voetklachten te verhelpen

De podoloog onderzoekt of uw klachten te maken hebben met uw voet. Soms is het moeilijk om de oorzaak te vinden. Zo nodig maakt hij daarom gebruik van moderne technieken, zoals echografie. Met echo-onderzoek kan bijvoorbeeld een ontsteking worden ontdekt als oorzaak van een voetklacht.

Om welke klachten kan het dan gaan? Hieronder ziet u voorbeelden:

  • De vorm van uw voet wijkt af;
  • Uw voet staat niet recht;
  • U kunt uw voet of enkel niet goed bewegen;
  • U heeft last van uw tenen;
  • U heeft houdingsklachten, bijvoorbeeld in uw knie, heup, nek of rug.

De (register) podoloog kan die klachten op veel verschillende manieren behandelen, afhankelijk van de oorzaak. Hieronder vind u verdere uitleg van vaak voorkomende behandelingen:

Steunzolen en therapiezolen

Vaak adviseert de (register) podoloog een steun- of therapiezool. Dit zijn inlegzolen die speciaal op maat worden gemaakt en in uw schoenen passen. Hierdoor wordt de pijn minder of verdwijnt uw klacht zelfs. De zolen worden voor iedereen precies zo gemaakt dat het effect het grootst is. Ze ontlasten bijvoorbeeld een deel van de voet of geven extra steun aan de hele voet. Een steunzool is vaak iets dikker en biedt meer steun dan een therapiezool. Door het dragen van geschikte schoenen wordt het effect van de behandeling groter.

Schoenadvies

Soms kan de (register) podoloog klachten al wegnemen door het geven van een goed schoenadvies. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die veel (moeten) lopen. Onze praktijk is daarom een onderdeel van Sturris Schoenen en Podologie, waar u kwaliteitsschoenen van verschillende merken vindt. Voor een goed schoenadvies kunt u dus heel makkelijk bij ons terecht!

Siliconen orthesen

Een siliconen orthese wordt gemaakt van zacht of hard siliconenmateriaal en wordt vaak gebruikt bij pijn aan de tenen. De orthese past dan bijvoorbeeld tussen de tenen en beschermt ze tegen de wrijving van de schoen, waardoor de pijn vermindert of helemaal weggaat.

Taping en vilttechnieken

Het is mogelijk om de voet of enkel tijdelijk in te tapen bij klachten door overbelasting. Door toepassing van taping en vilttechnieken kan de druk worden weggenomen als iemand bijvoorbeeld wil sporten. Taping is meestal een ondersteunende behandeling.

Schoenaanpassing

Pijn aan de voet of de tenen kan soms worden verholpen door het aanpassen van de schoen. Door een schoen te dragen met een aangepaste zool beweegt de voet minder. De voet krijgt rust en kan genezen, waardoor de pijn minder wordt. Ook bijvoorbeeld bij ongelijke lengte van de benen zijn aanpassingen van de schoenzool mogelijk.

Spalken

Een spalk wordt meestal ’s nachts gebruikt. Een nachtspalk houdt de voeten en tenen enigszins omhoog tijdens het slapen. Hierdoor krijgt de voet rust en kan de aandoening genezen. De pijn verdwijnt hierdoor.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.